2011. július 14.

Jughurtos málnafagylalt

Tikkasztó forró nyári napokon nincs is jobb desszert, mint egy nagy adag gyümölcsös fagylalt. A nyár gazdag gyümölcskínálatából magunk is könnyen készíthetünk igazán finom, adalékanyagoktól mentes házi fagylaltot. Senkit ne tántorítson el a fagylaltkészítéstől az, hogy nem rendelkezik fagylaltgéppel, hiszen nélküle is finom jeges csodákat készíthetünk.

A fagylalt alapját tojások sárgájából és tejszínből főtt krém adja. Joghurttal ízesítjük. Ízlés szerint bármilyen gyümölcsből készíthető.


Hozzávalók:50 dkg málna, 20 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, 2 dl natúr joghurt


A tojások sárgájából a tejszínnel vízgőz fölött krémet főzünk. A málnát a cukorral 5-6 percig előfőzzük, a tűzről levéve hozzákeverjük a tojásos krémet, majd a joghurtot.

A fagylaltkrémet egy fedeles dobozba öntjük, miután lehűlt, fagyasztóba tesszük. 40-60 percenként négyszer, ötször átkeverjük. 6-8 órás fagyasztás után fogyasztható.

Tipp: Fagyasztáskor az első keverés alkalmával a fagylalthoz adhatjuk a két tojás habbá vert fehérjét, ez lazítja a fagylalt állagát.

A fagylalthoz adott cukor mennyisége ízlés szerint változtatható.

További fagylalt receptek itt, szorbet receptek pedig itt találhatók.

A recept a Pécsi Borozó oldalán is megjelent.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails